Nobu Hotel London

Лондонският квартал Шоредич (Shoreditch) се е наложил като модерен бохемски квартал. Точно това е причината за избора му за изграждане на хотел Нобу (Nobu).Хотелът обединява кулинарното изкуство на знаменития готвач Нобу Мацухиса (Nobu Matsuhisa) с луксозното хотелско изживяване подкрепено от неговият бизнес партньор  артистът Робърт де Ниро.

Изключителният индивидуален стил на хотела се вижда още от вън. Външният облик на сградата се съобразява с индустриалното минало на квартала и обединява стомана, стъкло бетон в едно обощо произведение на изкуството. Конструкцията се стеснява постепенно с всеки етаж, като от източната страна на сградата стоманените греди излизат от конструкцията, придавайки по този начин вид, че сградата сякаш  все още не е завършена.

Фасадата е доминирана от стъкло и бетон и е изпълнена с GFRC (армиран със стъклени влакна бетон) панели изработени с матрица RECKLI 2/163 Fraser, като архитектите са решили да използват вертикална ориентация  на матриците. С избора си на структура, архитектите подсъзнателно са добавили към използваните стъкло, метал и бетон още един естествен материал- дървото. Текстурата и цветът на бетона придават на екстериора на хотела наистина вълнуващ вид.