KEIMFARBEN GmbH

KEIM е фабрика за производство на бои с над  140 годишна история.

БОИ С ТРАДИЦИЯ

Началото на историята на KEIM е положено от занаятчията и учен Адолф Вилхелм Кейм, когато той получава патент за разработените от него минерални бои през 1878 г. „Минералните бои KEIM“ са световен синоним за високо  качество и ненадмината сила  и дълготрайност на цветовете. Основният принципът на работа стоящ в основата на тяхното качество и дълготрайност остава същият от 1878 г. до днес: водното стъкло със силикатно свързващо вещество използвано за основа на боите образува неразрушима химическа връзка с минералната основа по време на протичащият процес на силикатизация. По този начин се елиминира възможността за отлюспване на слоевете боя характерно за боите с основа от синтетична смола.

БОИ ЗА ХОРАТА И АРХИТЕКТУРАТА

Разработването на иновативни и революционни продукти е една от  водещите сили през дългата история на компанията. Минералните бои на  KEIM са постоянен елемент в архитектурната история на 20-ти и 21-век: от историческите стилове  Арт Нуво и Баухаус до днешния Деконструктивизъм. Поколения на ред боите на KEIM са вдъхновявали известни архитекти, строители и художници и се използват навсякъде където се поставят високи естетически, здравни и физични качествени изисквания към архитектурата и цветовия дизайн.

ЦВЕТОВЕ СЪС СИСТЕМА

Днес KEIM е водещият световен специалист в минералната защита на сградите и предлага най-издръжливите бои и системни решения за фасади и интериори на чисто минерална основа. Гамата от продукти KEIM отдавна е надхвърлила чисто бояджийските продукти. Фирмата предлага минерални мазилки и пълнители, системи за дърво, продукти за ремонт, боядисване и козметика на бетон, вътрешни и външни топлоизолациони  системи, както и системи за естествен камък и паметници на културата допълващи продуктовото портфолио на компанията.

ЦВЕТОВЕ ПРОИЗВЕДЕНИ В ГЕРМАНИЯ

От централата на компанията в Diedorf, до Augsburg Германия, чрез дъщерни дружества в Европа и САЩ и търговски партньори по целия свят: KEIM е навсякъде, за да ви предложи възможно най-високо качество и добро обслужване в цял свят.