Norra Tornen, Стокхолм, Швеция

Наградата на архитектите в Германия  "Architect's Darling“2019 г. за RECKLI GmbH.

 Журито определи фасадата на шведските жилищни кули „Norra Tornen” за най-добрата референция за 2019 г. RECKLI печели за втори пореден  път в тази  категорията.

Плановете за двете кули бяха наследени от известната  холандската архитектурна фирма OMA  при приемането на проекта. Архитект Reinier de Graaf създаде две сгради с подредени кубични модули с различна височина  изпълнени основно с видим бетон. За да не изглежда голямото струпване на  бетон заплашително и брутално кубовете са изместени с идея повлияна от компютърната игра Tetris, а фасадата е изпълнена с оребрена текстура и матрици доставени от RECKLI GmbH.В стандартната оребрена матрица разстоянията, ъглите и дълбочините са персонализирани за да отговарят на визията на архитекта. Проекта е в стокхолмският квартал Hagastaden и се определя като „портал към града“.

RECKLI за пети път бе наградена с "Architect's Darling“. Като за 2018 г. журито награди музея на Бюндер в Чур (Bündner Museum in Chur), проектиран от испанската фирма Barozzi Veiga. Също така всички издания на списанието за архитектура FORMLINER издавано  от RECKLI  са наградени със  Phoenix от първото си публикуване през 2015 г.