Фасадни топлоизолационни облицовъчни панели

Фасадните топлоизолационни облицовъчни панели са модерен продукт предназначен както за външна, така и за вътрешна употреба. Могат да се използват за облицовка и саниране на всякакъв вид обществени, жилищни, промишлени и други видове сгради, както и за декоративно покритие при огради и други конструкции. Имат двупластова структура тип “сандвич”, като едната част е топлоизолационна плоскост, а другата - специално структурирано минерално покритие от фиброполимер бетон с много голяма устойчивост на лоши метеорологични условия и вода. Топлоизолационната плоскост може да бъде EPS (стиропор), XPS (фибран), Neopor, лек бетон и т.н.

Дебелината на топлоизолацията може да бъде от 2 до 10 см. и се определя от изискванията на конкретния проект. Декоративното покритие от фиброполимер бетон е с дебелина от 0,5 до 2.5 см. в зависимост от дълбочината (до 1 см.) и релефа на структурата. Панелите могат да бъдат изработени и само от фиброполимер бетон, като дебелината им в този случай е минимум 2 см.

Стандартните размери на панелите са 50х16,3 см., 50х25 см., 50х33 см., 50х50 см. и за някои типове до 50х100 см. За някои структури са възможни и размери според изискванията на клиента. Панелите могат да бъдат изработени в два конструктивни варианта - с отстъп и без отстъп. Отстъпът позволява панелът да се монтира и с дюбели. Освен конвенционалния монтаж с дюбели, панелите могат да се монтират и само с помощта на полиуретаново лепило за топлоизолация, като този тип монтаж осигурява изключително здраво и трайно закрепване за всякакъв вид основи - тухла, бетон, мазилка, гипсокартон и т.н. Теглото на панелите варира от 0.5 до 2 кг. в зависимост от структурата, като за кв.м е в рамките на не повече от 13 кг.

Основни предимства :
• практически неограничено разнообразие от структурни и цветови комбинации;
• покритие с висока устойчивост на натиск, студ, влага и др.подобни;
• изключително изгодни от финансова гледна точка, поради бърз монтаж и спестяването на голям брой допълнителни строителни работи;
• удобни за транспортиране и монтаж;
• възможност за закрепване само чрез лепене;
• изключително ниско собствено тегло;
• лесен монтаж без термомостове
Панелите могат да бъдат изпълнени с повечето от стандартните структури на RECKLI, като е възможно и изпълнението им със структура по индивидуален проект на клиента.