Стандартни структурни матрици за бетон

Основен продукт в производствената гама на RECKLI са структурните матрици за текстуриран видим бетон. Изработени са от специален полиуретан и благодарение на тяхната висока еластичност и механична якост, се постига безупречно декофриране на много сложни повърхностни структури. По този начин  на видимия бетон се придава и най-финия релеф. Използването им е много лесно и изключително ефективно благодарение на възможността им за многократна употреба. Залепват се със специално лепило  за матрици RECKLI Formliner Adhesive за водоустойчив шперплат, който се закрепва за кофражните платна или самия той се използва за кофраж. След това в готовия кофраж се излива бетона. След декофриране, готовия видим бетона е със структурата която сте заложили. Готовите бетонни повърхности, освен евентуално да се обработят с импрегнатор, не се нуждаят от никакво допълнително третиране. По този начин се спестяват много средства от облицовки, мазилки и други декоративни обработки на стените и елементите. За по-подробни указания разгледайте приложеното упътване за употреба.

RECKLI предлага над 250 стандартни структурни матрици. Различните видове може да видите отстрани в главния каталог на RECKLI. Произвеждат се и четири различни типа матрици според гаранцията която се дава от фирмата за броя използвания (цикли) на всяка матрица. Матриците от тип С са с гаранция за 100 кратна употреба, от тип А за 50 кратна употреба, от тип Е за 10 кратна употреба и от тип ES за 1 кратна употреба. Имайте в предвид, че това е само гаранцията която се дава от фирмата. При правилна употреба и добра поддръжка, всяка матрица може да се използва многократно повече пъти.

В каталога са посочени максималните размери, с които може да бъде поръчана всяка матрица. Има матрици, които биха могли да се поръчат с максимални размери дори 10 на 4 м. Някои от матриците са с фиксирана широчина от 995 мм. Минималното количество, което може да се поръча от всяка матрица е 1 кв.м.