NAWKAW Corp.

Nawkaw Corporation е международна компания произвеждаща собствени патентовани оцветяващи и импрегниращи продукти на водна основа за минерални повърхности като керамични тухли, камъни за зидария, хоросанови и циментови мазилки, бетон и други подобни. Nawkaw е всепризнат световен лидер на пазара на тези продукти и е отговорна за създаването на тази ниша от строителната индустрия.

През 1972 г., Ръсел Грей, като работник на свободна практика в компанията Canada Brick намираща се в Торонто, Канада, основава това което в момента е Nawkaw Corporation. Той е наел химици и други специалисти и започнал разработването на собствена продуктова линия за специални оцветители за зидарии. Създадените продукти били тествани за здравина и устойчивост на цветовете при най-различни атмосферни условия. Те покрили успешно и дори преизпълнили всички изисквания на официалните държавни стандарти. По време на разработването на продуктите, били уточнени и изчистени техниките за тяхното използване. В рамките на няколко месеца от пускане на продуктите започнали да идват заявки от цяла Северна Америка. През следващите две години се получили много запитвания от Австралия, Англия, Русия, Африка и други страни от Света. През 1986 г. компанията на Ръсел Грей официално се преименувала в Nawkaw Corporation. Към настоящия момент Nawkaw Corporation има офиси и представителства в цял свят, като за цяла Европа фирмата се представлява от RECKLI GmbH.

За момента в Европа се предлагат два продукта производство на Nawkaw Corporation. Това са цветния стейнинг-импрегнатор за минерални повърхности Nawtone Stein NWRT 91 и допълнителното покритие за копринен блясък Nawtone NEGT - 64. Фирмата разработи нови особено атрактивни цветове на стейнинга с металически ефект, които се надяваме съвсем скоро да Ви предложим в Европа и съответно в България.