Education Center, Sopron Унгария

Структурните фотогравюрни матрици на RECKLI  пренасят гората до фасадата на новоизграден образователен център в Унгария.

Най новото попълнение към списъка от мултимедийни образователни центрове „Вълшебна долина“ бе завършено през 2021 г в гр. Шопрон, Унгария. Към неговата фасада бе добавена и малко магия  чрез употребата на структурни фотогравюрни матрици на RECKLI.

Сградата бе изпълнена с фасада от бетонни панели изработени с помощта на фотогравюрна матрица RECKLI. Боровата гора се простира по бетона като панорамна снимка. Архитектите от унгарското архитектурно бюро Lenser избраха този мотив като препратка към боровите гори заобикалящи града.

За нанасянето на фотографския мотив върху фасадата бяха използвани 19,45 кв.м матрици от линията RECKLI VISUALS. Предоставените снимки бяха дигитализирани с помощта на компютърна програма във файлове подходящи за СNC фреза и бяха използване за създаване на положителен модел  чрез който да се изработи полиуретанова фотогравюрна матрица, която от своя страна да се използва за изливане на бетоновите елементи. Благодарение на финната или груба релефна текстура изображението може да се вижда ясно или да изчезне напълно в зависимост от ъгъла и интензивността на светлината.