KEIM colour charts

 KEIM Цветова гама.

Открийте нашите очарователни KEIM цветови палитри !

Внимателен подбор на цветни пигменти, съчетан с десетилетия опит в производството на висококачествени силикатни бои – това са продуктите на KEIMFARBEN. Минералните бои на KEIM вдъхновяват със своя плътен цветен ефект и натурално излъчване. Боите на KEIM не са просто материал за нанасяне на цветно покритие:

  • Те подчертават цветовете, акцентират върху тях и засилват въздействието им.
  • Цветните минерални пигменти придават забележителния кристален блясък на боите KEIM.
  • Боите от KEIM придават дълбочина и жизненост на повърхността.

Вижте  нашите цветови палитри:

Важни забележки:

Могат да възникнат известни цветови вариации поради технически ограничения, свързани с процеса на печат или възпроизвеждане на монитора.Моля обърнете внимание и на отделните цветови нюанси в зависимост от продуктовата система. За повече информация вижте техническата спецификация на конкретния продукт или страницата му в интернет.

Вижте KEIM Palette exclusiv

Подреждането на цветовете в цветовата таблица на KEIM Exclusiv не следва стриктно цветното колело, а е по-скоро произволно. Първо са представени наситени и тъмни плътни тонове, следвани от жълти и червени тонове, които от своя страна са заменени от жълтеникави нюанси. Това е последвано от зелени и сини нюанси, с различни кафеникави и сиви нюанси между тях. Последователността от нюанси също включва и вариации в яркостта. В повечето цветни серии наситеността намалява с увеличаване на яркостта. Броят на градациите варира, понякога са 8, в други случаи само 3. Визуалните разстояния на яркостта са приблизително еднакви в някои цветови серии, докато в други серии могат да бъдат различни. Особено при светлите нюанси, по-големият избор е предимство, тъй като дори нюанси, които са близки един до друг, могат да изглеждат много различни на повърхността. Цветовата гама е особено подходяща за архитектурен дизайн, тъй като предлага нюанси, които са силни, но ненатрапчиви. За поразителни цветни акценти се предлагат и интензивните плътни нюанси.

Вижте KEIM Palette Avantgarde

Цветната палитра KEIM Avantgarde се основава на полихромната цветова схема от 20-те години на миналия XX век. Тя включва множество перфектно съгласувани цветове от онова време в завладяваща хармония един с друг. В съответствие с духа на най-влиятелните представители от колоритния модернистичен комплекс от сгради Dessau Bauhaus, избраните цветови тонове предават индивидуалност и радост от живота в тяхната жива и диференцирана колоритност както днес, така и тогава в началото на ХХ век.

Вижте KEIM  Edition Historisch

Интересното в историческите паметници е различието от това което е обичайно днес. При архитектурните паметници това до голяма степен зависи от цветовата схема. Поради своята традиционна отговорност за оптимална защита на архитектурните паметници на културата, KEIM създаде цветовата палитра  KEIM Edition Historisch. Тя се основава на цветовете използвани първоначално върху фасадите във  Вилхелмински стил в централна Германия.

Вижте KEIM Palette Natural Stone

Точно както разнообразният минерален състав придава широка гама от цветове на естествените камъни така и палитрата KEIM Natural stone визуализира гама от повече от 60 нюанса. Тези нюанси се основават на естественото оцветяване на видове естествени камъни от различни региони на Германия, които са били използвани за строителни цели. Например, представени са нюанси на пясъчник, вариращи от жълтеникави до кафеникави тонове,  някои от тях могат да имат и виолетов нюанс. Естествените камъни разкриват разнообразие от цветове, когато се гледат отблизо. Но погледнати от разстояние, тези нюанси се смесват в еднакво цветово впечатление, което може да бъде имитирано с помощта на цветовете на боята. Точно това цветово впечатление отразява цветовата диаграма. Тези цветови нюанси са особено подходящи при реставрация или дизайн на фасади с естествен камък, както и в съседство на тях. Минералното свързващо вещество използвано в  продуктите на KEIM допълва облика на цветните нюанси по естествен начин.

Вижте KEIM Palette SPEKTRUM

Цветовите нюанси на цветовата палитра KEIM Spektrum съдържат цветовите палитри KEIM Exclusiv, KEIM Naturstein и KEIM Avantgarde, както и монохромните цветови нюанси от продуктовите системи Optil и Soldalit. Моля, обърнете внимание, че наличните плътни или монохромни нюанси в различните системи са малко по-различни цветови нюанси. Внимание: Не бъркайте плътните нюанси 9001 до 9010 с цветовите нюанси по RAL.