Индивидуални структурни матрици за бетон

Индивидуалността и собственият облик на една сграда, както и вписването й в околния пейзаж, винаги са представлявали аспекти от особено значение, които се вземат в предвид още при проектирането. Благодарение на своите механични и пластични свойства, бетонът предлага на архитектите неограничени възможности за оформяне. Няма друг строителен материал, който да успява по този начин да обедини в едно икономичност, устойчивост и естетика. В тази връзка, придаването на различни повърхтостни текстури на бетона още при неговото изливане с помощта на еластични кофражни вложки (структурни матрици) предлага на проектантите и изпълнителите неограничени възможности и предимства, съчетани с много добра икономическа ефективност.

Освен стандартните матрици с над 250 различни структури, RECKLI изработва и такива с текстура по индивидуално изискване на клиента. За целта ни предоставяте Вашия проект и от него се изработва индивидуален модел според Вашите изисквания. От този модел се произвежда полиуретановата матрица за многократна употреба. По този начин от бетон могат да се възпроизведе всяка Ваша идея. Използвайки индивидуална матрица, Вашата сграда, подпорна стена, ограда или какъвто и да е бетонов елемент ще бъде с уникален неповторим  дизайн. Всеки модел за индивидуална матрица след известно време се унищожава и на друг наш клиент не се предоставя подобна на изработената специално за Вас матрица.

С индивидуалните матрици се работи по абсолютно същия лесен и икономически изгоден начин както и със стандартните. Те са много подходящ избор за индивидуални фасади на сгради, подпорни стени, декоративни вътрешни и външни стени и пана, огради, реставрация на сгради и други. Индивидуалните матрици много успешно се използват за отливането от бетон на надписи, дати, гербове и други подобни.