KEIM системи за видим бетон.

KEIM цветни покрития за видим бетон -  перфектен вид за вашите стени и елементи.

Видимият бетон   предизвиква различни чувства. Някои го харесват, докато други смятат, че той е скучен. Всъщност днес видимият бетонът е търсен повече от всякога в съвременната архитектура. Не е правилно да се казва, че бетонът е винаги сив и скучен. В модерният дизайн на стени и елементи от видим бетон, те могат да бъдат както структурирани с различна текстура, така и боядисани в синьо,, червено, жълто, сребристо, златисто или черно. Системите от бои за видим бетон на KEIM предлагат  неограничен обхват при проектиране и боядисване на видим бетон. Също така те осигуряват ефективна защита на бетона, като същевременно запазват неговия минерален характер и естествен бетонен вид. KEIM системи за видим бетон

KEIM Concretal-Lasur

KEIM Concretal-Black

KEIM Concretal-W

KEIM Concretal-C

KEIM Concretal-Lasur: Цветно покритие за неповторим вид на бетонната повърхност.

KEIM Concretal-Lasur се препоръчва за използване като прозрачно цветно естествено покритие върху бетона. Видимите цветови дефекти по повърхностите се изравняват, когато се нанася KEIM Concretal Lasur, като същевременно е възможно и получаването на дизайнерски цветни нюанси на покритието. Естествения оригинален вид на бетона не се губи при нанасянето на KEIM Concretal-Lasur, за разлика от използването на синтетични покрития. Цветовите неравности се изравняват перфектно и естествено по време на нанасяне. Боядисването на видимия бетон създава неповторим специален вид на сивата преди това повърхност. Чистите минерални пигменти  правят  KEIM Concretal-Lasur абсолютно  устойчив на UV лъчи запазвайки наситеността на цвета за дълги години.  Като в същото време при използване на открито, покритието  успешно предпазва бетона от атмосферните влияния, като предотвратява проникването в бетона на  всякакви агресивни вещества от атмосферата. Въпреки цветното покритие повърхността на бетона запазва своя минерално матов вид. С KEIM Concretal-Lasur могат да се постигнат различни цветни ефекти,  чрез използване техниката за намаляване наситеността на цвета чрез разреждане при нанасяне на покритието. Привличането на замърсявания е сведено до минимум от антистатичното и нетермопластично свързващо вещество. Изключително ниското ниво на sd/Н2О на минералното покритие за бетон осигурява бързо изсъхване на третираните участъци.

KEIM Concretal-Black: черното покритие за вашия бетон.

Наситено черно в пет различни нюанса, абсолютно устойчиви на UV лъчи – това е KEIM Concretal-Black, които могат да се използват за безпроблемно ефектно боядисване при проектирането на бетонни повърхности. Наситеният черен цвят създава ново измерение в дизайна на бетона. Уникалната бетонна система KEIM Concretal защитава и запазва външния вид и неповторимата естетика на видимия бетон и подчертава неговия естествен вид. С помощта на системите за бетон на KEIM дори много стари бетони могат да бъдат лесно ремонтирани и реставрирани за да заблестят отново с нов блясък.

Предпазване на видимия бетон  с KEIM Concretal-W

Бетонът се използва повсеместно, където защитата и безопасността са от основно значение. Външните основи, бетонни стени, подове, тавани, мостове, тунели или високи сгради, всички те трябва да издържат на екстремното влияние на околната среда. С течени на времето бетонът неизбежно се поврежда от атмосферното влияние, вода или соли, замръзване и размразяване. С голямо съпротивление на водни пари и нисък коефициент на водопоглъщане, KEIM Concretal-W осигурява на бетона оптимална защита от атмосферно влияние и проникване на вода, като по този начин предотвратява и корозията на армировъчната стомана. Concretal-W-Grob е по-плътен вариант, който се използва като грунд  върху неравни ремонтирани бетонни повърхности, като затваря пукнатините и изравнява структурата, за създаване на перфектен бетонен вид .

KEIM Concretal-C: допълнителна CO2 защита за видимия бетон.

KEIM Concretal-C се използва, когато бетонната повърхност се нуждае от допълнителна CO2 защита. Устойчивостта към CO2 на тази система играе ключова роля в определени приложения. KEIM Concretal-C е защитна боя за бетон с най-голяма устойчивост на цветовете към СО2. Специалната формула от подбрани суровини позволява непропускливост към СО2. Благодарение на ниския коефициент на водопоглъщане се осигурява бързо изсъхване, като по този начин се предпазва материала от корозия на стоманата, увреждане от замръзван, хлоридна корозия и прогресивна карбонизация. Подбраните висококачествени изцяло минерални пигменти на KEIM Concretal-C предлагат вдъхновяваща и убедително дългосрочна стабилност на цветовете.