KEIM Concretal-Lasur

KEIM Concretal-Lasur: дизайн и предпазване на  бетона

KEIM Concretal-Lasur е първият избор при необходимост от запазване и естетическо оформление на видим бетон с естествено матово цветно покритие за перфектен вид.

KEIM Concretal-Lasur  подчертава естествения минерален характер на бетона.

Качественото изпълнението на видим бетон е едно от най-големите предизвикателства в структурното инженерство и важен елемент в архитектурата. Като елемент който поема основното натоварване и придава формата на самия елемент, бетонът е ключова част от дизайна и има специфичен архитектурен ефект върху цялата конструкция. Във всяка фаза от строителния процес, която се извършва, независимо дали веднага след изпълнението на бетоновите повърхности или след десетилетия на излагане на елементите на влиянието на околната среда, видът и начинът, по който се извършва повърхностната обработка на бетонната повърхност, определя нейния характер за десетилетия напред във  времето.

За разлика от оцветяващите системи, които са силно модифицирани с пластмаси, минералните покрития на KEIM, цветните полупрозрачни покрития или непрозрачните покрития, всички те подчертават естествения минерален характер на бетона. KEIM Concretal-Lasur запазва естествения вид на бетонните повърхности, като в същото време ги защитава за много дълъг период от време.

Основни предимства на KEIM Concretal-Lasur
  • Перфектно изравняване на неравномерно изглеждащи видими бетонни повърхности.
  • Изключително бързо изсъхване поради ниската стойност на sd H²O.
  • Допълнително укрепване на бетонната повърхност и висока защита от атмосферни влияния.
  • Абсолютна устойчивост на светлина благодарение на чисти минерални пигменти (Fb-Code A1)
  • Минимално замърсяване на повърхността поради антистатичното и нетермопластично свързващо вещество.
  • Запазване оригиналната естетика на бетона чрез минерална матова повърхност.

KEIM Concretal-Lasur системни продукти

KEIM Concretal-Lasur

Еднокомпонентна боя на силикатна основа за плътно покритие или покритие на тънки слоеве с намаляваща наситеност на цвета. За особено икономична превантивна защита на бетона. Прилага се за цялостно плътно покритие или разредена с   KEIM Concretal-Base или KEIM Concretal-Fixativ във всяко съотношение за компенсиране на визуални дефекти с техника за намаляване наситеността на цвета . KEIM Concretal-Lasur е награден със Cradle to Cradle Certified® Silver и C2C Certified Material Health Certificate™ Gold.

Принцип на защита:

Защита от атмосферни влияния

Цветови нюанси:

бял и богата гама от цветови нюанси

нанасяне:

четка, валяк, безвъздушна пръскачка

Разходна норма:

За два непрозрачни слоя: прибл. 0,25 l/m² KEIM Concretal-Lasur и прибл. 0,04 l/m² KEIM Concretal-Fixativ За два слоя полупрозрачна боя: в зависимост от степента на разреждане, трябва да се определи чрез пробно нанасяне на покритие.

KEIM Concretal-Base

Безпигментна глазурна добавка на зол силикатна основа за KEIM Concretal-Lasur. Желаният глазурен ефект може да се постигне чрез добавяне на подходящото количество KEIM Concretal-Base към KEIM Concretal-Lasur. Позволява нанасяне на  цветно покритие с минерално матова глазура с оптимална консистенция за нанасяне, слабо утаяване и голяма устойчивост на лоши атмосферни влияния с минимална дебелина на слоя. KEIM Concretal-Base е награден със Cradle to Cradle Certified® Silver и C2C Certified Material Health Certificate™ Gold.

 Цветови нюанс:

млечно бял прозрачен,

нанасяне:

четка, валяк, безвъздушна пръскачка

Разходна норма:

В зависимост от съотношението на смесване, готова смес от Concretal-Lasur и Conretal-Base: 0,08 - 0,15 L/m²

KEIM Concretal - Fixativ

 

Разредител за KEIM Concretal-Lasur, KEIM Concretal-W, KEIM Concretal-W-Grob, KEIM Concretal-Black и KEIM Contact-Plus. KEIM Concretal-Fixativ е награден със Cradle to Cradle Certified® Silver и C2C Certified Material Health Certificate™ Gold

 

 Цветови нюанс:

млечно бял

нанасяне:

четка, валяк

Разходна норма:

0,15 L/m² при нанасяне като грунд.